Fostul CEO McDonald’s Romania isi vinde actiunea in companie intr-un acord de opt cifre


Executivul si antreprenorul roman Daniel Boaje si-a vandut actiunea de 10% din compania care opereaza franciza de fast-food McDonald’s in Romania, potrivit firmei de avocatura locale NNDKP, care l-a asistat in acest acord.

"Valoarea tranzactiei este confidentiala, dar estimarile bazate pe valoarea de piata o plaseaza in intervalul de opt cifre", a spus NNDKP intr-un comunicat de presa.

Ziarul Financiar a raportat ca Boaje a obtinut 12 milioane de euro din aceasta afacere.

Cumparatorul este grupul maltez Premier Capital, care detinea restul de 90% din companie.

Premier Capital si Boaje au cumparat franciza de restaurante McDonald’s din Romania in 2016 de la grupul american McDonald’s, care o opera direct in acel moment.

Boaje era managerul lantului in acel moment. El a condus afacerea McDonald’s in Romania timp de noua ani, din 2011 pana in iunie 2020 cand si-a anuntat plecarea.

Premier Restaurants Romania opereaza in prezent o retea de 85 de restaurante McDonald's in tara care au peste 2500 de persoane angajate care beneficiaza in mare parte de un salariu minim pe economie. In 2021 salariu minim brut va creste, astfel niciun angajat cu program normal de lucru nu poate primi o suma mai mica decat cea raportanta in Legislatia Muncii.

In 2019, compania a avut o cifra de afaceri record de 927 mln RON (195 mln EUR) in 2019, in crestere cu 21% fata de anul precedent si un profit net de 123 mln RON (25,9 mln EUR).

Comentarii